Str. Calea Ieșilor 10B, Clădirea Acvila
Lu-Vi: 09:00 - 20:00

Caracteristicile benzilor kinesiologice CureTape. CUM să alegi corect o bandă kinesiologică?

  • Materiale componente ale Benzii Kinesiologice CureTape® 
  • Compoziția adezivă a benzilor CureTape®
  • Dimensiunea benzilor kinesiologice 
  • Producătorul și țara de origine
  • Cum să alegi corect o bandă kinesiologică


Opțiunile de alegere a benzilor kinesiologice pe piață sunt extinse, dar diferențele de calitate variază considerabil. Nu este ușor să se facă distincția între o bandă kinesiologică de calitate superioară și o bandă kinesiologică de calitate inferioară. Dacă, atunci când alegeți o bandă kinesiologică, vă ghidați numai după culoarea acesteia, atunci acest articol este pentru Dvs. În continuare vom înțelege mai bine caracteristicile benzii kinesiologice CureTape® și, de asemenea, vă spunem cum să alegeți corect o bandă kinesiologică. 


Banda Kinesiologică este o bandă elastică special concepută pentru relaxarea, protejarea și refacerea mușchilor tensionați sau deteriorați. Nu doar fanii sportului folosesc banda kinesiologică. Benzile kinesiologice au efecte terapeutice și de mult timp și-au ocupat locul ca instrument medical. Sunt utilizate pe scară largă pentru: tratamentul și reabilitarea în practica medicală, tratamentul și prevenirea bolilor neurologice, efectul de drenaj limfatic, prevenirea leziunilor sportive, în domeniul cosmetologiei și stomatologiei. Gama de aplicare a benzilor kinesiologice este foarte largă și se extinde constant. Cu ajutorul benzii, puteți face față cu ușurință durerii, edemului și disconfortului, precum și să preveniți accidentările. Este important să alegeți banda kinesiologică potrivită și să învățați cum să o utilizați corect. 


Prin aplicarea benzilor kinesiologice în practică, dorim să oferim clienților noștri cea mai bună calitate posibilă. Gama de benzi kinesiologice CureTape®, disponibile în magazinul nostru, reprezintă benzi de calitate PREMIUM, create pentru profesioniștii în domeniu (medicina sportivă, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, kinetoterapeuți, fizioterapeți, masseuri etc.) și utilizate în Conceptul de Bandajare Medicală Neuromusculară.


Benzile diferă în ceea ce privește materialele de bază și cantitatea de adeziv aplicată pe bandă. Elasticitatea, capacitatea de a respira și rezistența benzii depind de material, de lipici - cât timp va rezista pe corp.  Să clarificăm detaliile. În continuare vom explica componența și principalele caracteristici ale benzilor kinesiologice CureTape®.


  • Materiale componente ale Benzii Kinesiologice CureTape®

Benzile Kinesiologice diferă între ele prin componența materialelor de bază: 

Bumbac, seria CureTape® CLASSIC / CureTape® ART / CureTape® Punch / CureTape® Beauty- Toate benzile din această serie sunt realizate din material organic, bumbac 100%. Este hipoalergenic, respiră bine, nu provoacă iritații și este aproape de pielea umană în ceea ce privește elasticitatea. Benzile din bumbac sunt potrivite pentru antrenamente de intensitate ușoară până la medie și pot fi utilizate, inclusiv în cosmetologie. Aceste benzi sunt constituite din bumbac 100%, acoperite cu un adeziv acrilic hipoalergenic special, ale cărui proprietăți sunt activate semnificativ atunci când temperatura corpului crește (de exemplu, atunci când frecați banda cu mâna după aplicarea acesteia sau în timpul procesului de antrenament). Elasticitatea benzii este similară cu cea a pielii umane (130% -140%). Cu o căptușeală ondulată din adeziv acrilic hipoalergenic, banda reduce riscul de iritație și permite pielii să respire. 

Viscoza, seria CureTape® SPORTS - Este o fibră sintetică pe bază naturală, pe care se aplică un adeziv medical hipoalergenic de înaltă calitate. Viscoza este la fel de confortabilă ca bumbacul, dar mai fină la atingere, arată parțial strălucitoare și se usucă mai repede. Această combinație de material și adeziv acrilic hipoalergenic asigură o aderență suplimentară și rezistență crescută la apă. Este o alegere excelentă pentru sportivi și este foarte confortabil de purtat în timpul activităților sportive intense, chiar și în condiții extreme. De asemenea, pielea respiră bine, este impermeabilă și este plăcută la atingere.


  • Compoziția adezivă a benzilor CureTape®

Benzile kinesiologice CureTape® folosesc un adeziv acrilic fără latex, similar compoziției cu cel utilizat în plasturii medicinali. Acest adeziv nu provoacă reacții pe piele, nu conține medicamente și este potrivit pentru toate tipurile de activitate și persoanele de toate vârstele. Cu benzile de kinesiologie CureTape®, puteți face duș, înota în apă deschisă și piscine. Acoperirea cu adeziv nu este distrusă de lumina soarelui sau detergenți.


  • Dimensiunea benzii kinesiologice 

În funcție de dimensiune (lățimea rolei / lungimea rolei) în magazinul nostru veți găsi benzi kinesiologice CureTape® Classic / Sports / Art / Punch / Beauty într-o rolă de 5 cm * 5 m (lățimea rolei 5 cm, lungimea rolei 5 m) - aceasta este cea mai comună dimensiune a benzii kinesiologice (standard) folosită atât de sportivi, cât și de medici. Principalele tipuri de patologii în care se aplică o astfel de bandă includ: dureri și afecțiuni la nivelul gâtului, umărului, brațului, dureri de spate, entorse și afecțiuni ale extremităților inferioare. Dintr-o astfel de rolă, puteți tăia banda cu lungimea și forma necesară, în funcție de problemă și zona de aplicare. Această lungime este suficientă pentru un număr destul de mare de aplicații.

Banda kinesiologică CureTape® Classic 2.5cm *5m - este potrivită în special pentru bandajarea limfatică, pentru utilizare în pediatrie și pentru bandajarea estetică a feței și a corpului.

Bandă kinesiologică CureTape® Classic 7.5cm *5m - sunt potrivite pentru bandajarea spatelui sau zonelor masive ale corpului, precum și pentru persoanele care sunt supraponderale. În unele cazuri, o astfel de bandă își va face treaba mult mai bine decât cea standard, deci ar trebui să aveți la dispoziție un arsenal complet pentru a depăși durerea!

Bandă kinesiologică CureTape® Giant Roll 5cm *31.5m - este cea mai mare rolă disponibilă în linia noastră de benzi kinesiologice. O rolă CureTape® Giant conține cu 1,5 metri mai multă bandă decât o cutie de 6 role de 5 metri, în plus economisiți la preț! CureTape® Giant este ideal pentru utilizare în clinici și cabinete medicale, pentru medici sportivi și terapeuți în masaj, centre sportive și de reabilitare.


  • Producătorul și țara de origine

În prezent, există o selecție largă de benzi kinesiologice în lume, dar adesea calitatea lor poate fi foarte diferită una de alta. Există un număr mare de producători pe piață, iar datorită cererii tot mai mari de kinesio tape, majoritatea produselor au o calitate inferioară. Riscul unei reacții alergice și a iritației pielii, în așa caz, crește de mai multe ori după utilizarea acestor benzi. Cum atunci să faci o alegere corectă și să te asiguri că ai cumpărat cel mai bun produs?

Atunci când achiziționați o bandă kinesiologică, asigurați-vă că produsul este de la acei producători a căror calitate este confirmată de certificate și cercetări, iar aplicarea kinesiotaping-ului pe zona afectată ar trebui să fie făcută de o persoană care are cunoștințe solide în înțelegerea mecanismului leziunii și a structurii anatomice corespunzătoare, precum și în bazele conceptului medical de bandajare kinesiologică. 

CureTape® este un brand al companiei globale de produse premium THYSOL Group BV, care are propria fabrică în Coreea de Sud. În prezent, benzile kinesiologice CureTape® sunt benzile Nr. 1 în medicina europeană, iar calitatea acestora este confirmată de un audit independent, unica bandă din lume certificată TUV. Banda kinesiologică CureTape® respectă toate normele europene și internaționale.



  • CUM SĂ ALEGI CORECT O BANDĂ KINESIOLOGICĂ?

Mai jos vă prezentăm principalele criterii care deosebesc o bandă de calitate superioară de o bandă de calitate inferioară:

✅ O bandă de calitate superioară va avea întotdeauna numele producătorului pe hârtia de suport. Hârtia de susținere a benzii de calitate inferioară, de obicei, este goală sau are doar marcaje.

✅ O bandă de calitate superioară este întotdeauna într-un ambalaj individual, în care este depozitată într-o folie sigilată. 

✅ O bandă de calitate superioară întotdeauna are indicate pe ambalaj datele producătorului. 

✅ Pe cutia unei benzi de calitate superioară există „mărci” de calitate a produsului (ISO, CE, KFDA, FDA și altele).

✅ Pe cutia unei benzi de calitate superioară va fi indicat termenul de valabilitate.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați. Avem multe tipuri diferite de benzi, iar experții noștri vă vor sfătui cu privire la fiecare serie de benzi și vă vor ajuta să alegeți pe cea potrivită.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți prietenilor pe rețelele de socializare.